Drop Coffee Roasters – Los Andes.

SL 28 vs Bourbon fra Drop Coffees egen farm i El Salvador.

December måneds boks fra Beanbros giver os mulighed for at smage 2 vidt forskellige smagsprofiler, på 2 kaffer, der vokser side om side I El Salvador. Svenske Drop Coffee Roasters har igennem mange år haft deres egen lille plantage på 5 hektar, på Ernesto Menéndez farm Los Andes i El Salvador. Ernesto Menéndez startede for nogle år siden med at skille SL28 bærerne ud fra Bourbon bærerne, på opfordring fra Drop Coffee Roasters. Sl28 bærerne var blevet plantet på farmen af de tidligere ejere, som havde haft dem med hjem fra en jagttur til Kenya, for mere end 70 år siden. Det er helt unikt at man får bær fra træer der så gamle, de ældste på Los Andes er op til 80 år gamle, normalt er træerne mellem 4 – 20 år gamle. Sl28 varianten med kaffe fra Kenya, men de senere år er de dukket op i flere mellemamerikanske lande og tit i helt fremragende udgaver.

Los Andes Washed Bourbon

El Salvador

Region: Apaneca-Ilamatepec Mountain Range
Kaffesort: Bourbon
Dyrkningshøjde. 1720 Masl
Forarbejdnings metode: Washed
Smags-profil: Lys og velbalanceret med medium syre af lime juice og noter af røde æbler og mandelkage.

Los Andes Washed sl28

El Salvador

Region: Apaneca-Ilamatepec Mountain Range
Kaffesort: SL 28/34
Dyrkningshøjde: 1720 Masl
Forarbejdsnings metode: Washed
Smagsprofil: Lys og juicy. Aromaer af nødder og karamel. medium intens lime syre med noter af solbær, karamel og rabarber. 
Sl28 og Bourbon fra samme farm i El Salvador