Bryg guides – Hario V60 – Aeropress – Stempelkande – Kalita Wave – Chemex

Hario V60

Patrik Rolf / April coffee

Bryg ratio 1:17 ( 12 g kaffe, 204 g vand ). Vand temp. 94 grader.

  1. Kværn 12 g kaffe medium. 
  2. Hæld 24 g vand over og rør 5 gange i ca 10 sek.
  3. Hæld stille de sidste 180 g vand over, indenfor 1 min.
  4. Efter sidste skænk, ryst filteret rundt og giv et enkelt tap.
  5. Total brygtid: 2-2:40

Matt Perger / The barista Hustle

Bryg ratio 1:16.5 ( 12 g kaffe, 200 g vand ) vand temp. 97 grader.

  1. Kværn 12 g kaffe medium-fint.
  2. Preinfuse 50 g vand, rør rundt.
  3. 2. Påfyldning 50 g ved 0:30
  4. 3. Påfyldning 100 g ved 1:00
  5. Tap forsigtigt
  6. Bryggetid 2:20 

Dane / La Cabra Coffee Roasters Aarhus.

Bryg ratio 1:14 ( 30 g kaffe, 420 g vand ) vand temp. 94 grader.

  1. Kværn 30 g kaffe medium-fint.
  2. Bloom 30 sek. ved 100 g
  3. Hæld stille, roligt resten af vandet over.
  4. Tap forsigtigt

Aeropress

Tetsu Kasuya / Brewers cup World champion 2016

Bryg ratio 1:7.5 ( 30 g kaffe, 230 g vand ) vand temp. 81 grader.

  1. 30 g kaffe, groft kværnet i omvendt aeropress.
  2. 120 g vand hældes over.
  3. Rør 10 sek.
  4. Blom 40 sek.
  5. Pres pumperen i 20 sek.
  6. Fortynd med 110 g vand, 81 grader.

Filip Kucharczyk  / Cafe Targowa Wroclaw / World aeropress champion 2016

Bryg ratio 1:7 ( 35 g kaffe, 250 g vand ) vand temp. 81 grader.

  1. 35 g kaffe, medium kværnet i omvendt aeropress.
  2. 150 g vand hældes over på 15 sek.
  3. Rør 30 sek.
  4. Skru låget på, vent 1 min.
  5. Vend aeropressen, giv den et forsigtigt ryst og tryk i bund.
  6. Fortynd med 100 g vand, 81 grader.

Sonja Zweidick / Østrigsk Barista Champion 2014-2015, Dansk Barista Champion 2017.

Bryg ratio 1:12.12 ( 16,5 g kaffe, 200 g vand ) Vand temp. 94 grader.

  1. 16.5 g kaffe, fine grind, i omvendt aeropress.
  2. 200 g vand.
  3. Rør 2 gange.
  4. Skru låget på, vend rundt og pres i bund.
  5. Bryg tid 1 min.

Stempelkande

James Hoffmann / Square mile coffee

Bryg ratio 1:15 ( 33 g kaffe, 500 g vand ). Vand temp. 94 grader.

  1. Kværn 33 g kaffe medium. Forvarm stempelkanden og hæld kaffen i.
  2. Hæld vand i stempelkanden og lad det brygge i 4 min.
  3. Bryd overfladen og lad kaffen synke til bunds, rens overfladen for urenheder og skum med en ske.
  4. Vent minimum 5 min, gerne mere.
  5. Placér filter-delen i toppen af kaffen, undlad at stemple i bund. 
  6. Hæld nænsomt op

Chemex

La Cabra Coffee Roasters Aarhus.

Bryg ratio 1:13.33   ( 15 g kaffe, 200 g vand ) Vand temp 93 grader.

  1. Put filteret i og rens det godt med varmt vand.
  2. Hæld vandet ud igen.
  3. Kværn bønnerne medium og hæld i chemexen.
  4. Hæld 30 g vand i.
  5. Bloom i 30 sek.
  6. Hæld 70 g vand i.
  7. Ved 50 sek hæld 50 g vand i.
  8. Ved 60 sek hæld 50 g vand i.
  9. Bryg tid 2:00 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Good days start with Coffee