Bryg guides – Hario V60 – Aeropress – Stempelkande – Kalita Wave – Chemex

Hario V60

Patrik Rolf / April coffee

Bryg ratio 1:17 ( 12 g kaffe, 204 g vand ). Vand temp. 94 grader.

Kværn 12 g kaffe medium. 
Hæld 24 g vand over og rør 5 gange i ca 10 sek. Hæld stille de sidste 180 g vand over, indenfor 1 min. 
Efter sidste skænk, ryst filteret rundt og giv et enkelt tap. 
Total brygtid: 2-2:40
Matt Perger / The barista Hustle

Bryg ratio 1:16.5 ( 12 g kaffe, 200 g vand ) vand temp. 97 grader.

Kværn 12 g kaffe medium-fint.
Preinfuse 50 g vand, rør rundt.
Påfyldning 50 g ved 0:30
Påfyldning 100 g ved 1:00
Tap forsigtigt
Bryggetid 2:20 
Dane / La Cabra Coffee Roasters Aarhus.

Bryg ratio 1:14 ( 30 g kaffe, 420 g vand ) vand temp. 94 grader.

Kværn 30 g kaffe medium-fint.
Bloom 30 sek. ved 100 g
Hæld stille, roligt resten af vandet over.
Tap forsigtigt

Aeropress

Tetsu Kasuya / Brewers cup World champion 2016

Bryg ratio 1:7.5 ( 30 g kaffe, 230 g vand ) vand temp. 81 grader.

30 g kaffe, groft kværnet i omvendt aeropress.
120 g vand hældes over.
Rør 10 sek.
Blom 40 sek.
Pres pumperen i 20 sek.
Fortynd med 110 g vand, 81 grader.
Filip Kucharczyk  / Cafe Targowa Wroclaw / World aeropress champion 2016

Bryg ratio 1:7 ( 35 g kaffe, 250 g vand ) vand temp. 81 grader.

35 g kaffe, medium kværnet i omvendt aeropress.
150 g vand hældes over på 15 sek.
Rør 30 sek.
Skru låget på, vent 1 min.
Vend aeropressen, giv den et forsigtigt ryst og tryk i bund.
Fortynd med 100 g vand, 81 grader.
Sonja Zweidick / Østrigsk Barista Champion 2014-2015, Dansk Barista Champion 2017.

Bryg ratio 1:12.12 ( 16,5 g kaffe, 200 g vand ) Vand temp. 94 grader.

16.5 g kaffe, fine grind, i omvendt aeropress.
200 g vand.
Rør 2 gange.
Skru låget på, vend rundt og pres i bund.
Bryg tid 1 min.

Stempelkande

James Hoffmann / Square mile coffee

Bryg ratio 1:15 ( 33 g kaffe, 500 g vand ). Vand temp. 94 grader.

Kværn 33 g kaffe medium. Forvarm stempelkanden og hæld kaffen i.
Hæld vand i stempelkanden og lad det brygge i 4 min.
Bryd overfladen og lad kaffen synke til bunds, rens overfladen for urenheder og skum med en ske.
Vent minimum 5 min, gerne mere.
Placér filter-delen i toppen af kaffen, undlad at stemple i bund. 
Hæld nænsomt op

Chemex

La Cabra Coffee Roasters Aarhus.

Bryg ratio 1:13.33   ( 15 g kaffe, 200 g vand ) Vand temp 93 grader.

Put filteret i og rens det godt med varmt vand.
Hæld vandet ud igen.
Kværn bønnerne medium og hæld i chemexen.
Hæld 30 g vand i.
Bloom i 30 sek.
Hæld 70 g vand i.
Ved 50 sek hæld 50 g vand i.
Ved 60 sek hæld 50 g vand i.
Bryg tid 2:00 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Good days start with Coffee