La Cabra – Sydamerikanske kontraster

To vidt forskellige kaffer fra Sydamerika.

Denne måneds Discovery kaffeabonnement fra La Cabra er 2 kaffer fra Sydamerika. Dyrket på 2 meget forskellige måder. Den første kaffe er fra en lille gård i Tolima-regionen i Colombia. Her ligger de små, familie ejede gårde højt på de isolerede bjergsider. Det kølige klima gør her at bærrene modnes langsomt, og får derfor en mere karakteristisk syrlighed. Alto Bonito er en klar og ren vasket Tabi. Kaffe nr 2 er fra en betydelig støtter gård i Cerrado Mineiro, Brasilien. Her gror bærrene i en lavere højde, som gør at de gror hurtigere og afgiver en større høst og samtidigt giver en mindre syrlighed i koppen. De højere temperature giver også bedre muligheder for at behandle rene og klare kaffer med “natural processed” metoden, hvor man lader bærret tørre rundt om bønnen. Olhos D’Agua er et tydeligt og rent eksempel på en rød Catuai fra Cerrado Mineiro. Frisk syrlighed, sød og varm med de karakteristiske chokolade noter.

Olhos D’Agua

Brasilien

Region: Cerrado Mineiro, Brasilien.
Kaffesort: Red Catuai
Dyrknings højde: 1160 masl
Forarbejdnings metode: Natural
Smags-profil: Sød med noter af chokolade, toffee og sorte kirsebær
Cremet, sød og rund kaffe fra Cerrado Miniero i Brasilien.

Alto Bonito

Colombia

Region: Tolima, Columbia.
Kaffesort: Tabi
Dyrknings højde: 1800 masl
Forarbejdnings metode: Vasket
Smags-profil: Delikat og velbalanceret med noter af nektariner og karamel.
Rund og sødmefuld colombiansk kaffe