Coffee Collective – Al-Enab

Yemen var det første land i verden til at eksportere kaffe. Tilbage i det 17. århundrede sendte man kaffe afsted fra havnebyen Mokka. Coffee Collective har været en tur i de fjerneste egne af Yemen, her har man fundet Ali og Faisal Marwan’s kaffefarm som hvert år producere noget af det ypperste på de kanter. Familien på farmen Jalat Al-Enab håndplukker kaffebærrene og tørrer dem under solen på toppen af farmens tage, så de efterhøstbehandles Natural. Coffee Collective arbejder ud fra en gennemsigtighed i kaffehandlen, det gør at de i forbindelse med deres kvalitets bonus program har betalt de 2 brødre på farmen,imponerende 851 % over markedsprisen. Dette er med til at skabe et godt, langvarigt forhold farmerne og økonomisk bæredygtighed for dem. Coffee Collective ser kvalitetsbonussen som en værdi, der gør, kvalitet i kaffen kan øges høst efter høst. Så forhåbentlig er dette med til at Coffee Collective også næste år kan tilbyde denne fremragende kaffe fra Yemen.

Al-Enab

Yemen

Region: Sa'ada, Yemen.
Kaffesort: Heirloom Yemen Oudaini
Dyrknings højde: 1800 - 1900  masl
Forarbejdnings metode: Natural
Smags-profil: Fyldig og sød med afdæmpet syre. Aroma af eksotiske krydderier, kakao, hasselnødder og figner. Eftersmag af lys chokolade.
Coffee collective har været en tur i Yemen og kommet hjem med et brag af en kaffe.
Al-Enab fra Yemen, fyldig, sød og fyldt med de mest fantastiske eksotiske noter