Aeropress

Tim Wendelboe, Norge

Nordic Roaster 2008-09-10-15-16-17, World Barista Champion 2004, Best coffee roasters Europe 2013…..

Bryg ratio 1:14 ( 14 g kaffe, 200 g vand ) vand temp. 95 grader.

14 g kaffe, fint kværnet. 
200 g vand hældes over kaffen.
Rør 3 gange rundt
Blom 60 sek.
Sæt plungeren i for at undgå at kaffen siver gennem filteret.
Efter 60 sekunder, fjern plungeren og rør 3 gange.
Placer plungeren igen og pres.

Tetsu Kasuya, Japan

Brewers cup World champion 2016

Bryg ratio 1:7.5 ( 30 g kaffe, 230 g vand ) vand temp. 81 grader.

30 g kaffe, groft kværnet i omvendt aeropress.
120 g vand hældes over.
Rør 10 sek.
Blom 40 sek.
Pres pumperen i 20 sek.
Fortynd med 110 g vand, 81 grader.

Filip Kucharczyk, Polen.

Cafe Targowa Wroclaw / World aeropress champion 2016

Bryg ratio 1:7 ( 35 g kaffe, 250 g vand ) vand temp. 81 grader.

35 g kaffe, medium kværnet i omvendt aeropress.
150 g vand hældes over på 15 sek.
Rør 30 sek.
Skru låget på, vent 1 min.
Vend aeropressen, giv den et forsigtigt ryst og tryk i bund.
Fortynd med 100 g vand, 81 grader.

Sonja Zweidick, Østrig.

Østrigsk Barista Champion 2014-2015, Dansk Barista Champion 2017.

Bryg ratio 1:12.12 ( 16,5 g kaffe, 200 g vand ) Vand temp. 94 grader.

16.5 g kaffe, fine grind, i omvendt aeropress.
200 g vand.
Rør 2 gange.
Skru låget på, vend rundt og pres i bund.
Bryg tid 1 min.