Kaffebox 01/20 – Gringo Nordic Coffee Roasters

Fremragende kaffe fra det svenske risteri Gringo Nordic Coffee Roasters I denne måneds kaffebox.

En Colombia kaffe på en Pink Bourbon varietal, en hybrid af rød og gul Bourbon. Denne enestående bønne skiller sig helt ud fra de andre, lige fra den helt rosa farve på de modne bær, til den søde komplekse smag i bønnerne. Ikke nok med at det er en fantastisk bønne, så har Luis Calderon fra farmen Villa Betulia, valgt at langsomt tørre bønnerne i deres eget frugtkød for på den måde at kunne fremhæve de bløde tropiske frugt noter i kaffen.

I det nordlige Burundi, i regionen Kayanza ligger kaffe vaskestationen Gahahe, hvor de 1250 omkringliggende kaffebønder kommer ind med deres bær, en rød Bourbon, her bliver de meget nøje fermenteret og sorteret. En eksplosiv syre og en sød smag af modne bær kendetegner denne Burundi kaffe. 2 fremragende kaffer fra det Gøteborg baseret risteri Gringo Coffee Roasters.

Gringo Coffee, Sverige.

Villa Betula

Colombia

Region: Acevedo, Huila.

Varietal: Pink Bourbon

Process: Natural

Altitude: 1550 – 1600 masl

Flavour notes: Sweet,complex and creamy with notes of tropical fruit, red apple and creamy chocolate.

Gahahe

Burundi

Region: Kayanza Province

Varietal: Red Bourbon

Process: Washed

Altitude: 1800 masl

Flavour notes: Sweet, explosive acidity with notes of red citrus, rhubarb and black tea.