Guide til kaffebarer i Oslo

oslo

Den norske hovedstad holder sig ikke tilbage for det øvrige Skandinavien, når det kommer til kaffebarer, tværtimod, udbuddet er stort i hovedstaden, og kvaliteten, standarden er på et ganske højt niveau. Mest kendt er jo selvfølgelig kult kaffe guruen over dem alle, Tim Wendelboes kaffebar, så bliver det ganske enkelt ikke bedre i norden.

Her kommer en lille guide til nogle af de steder man bør besøge, hvis man kommer til Oslo.

2014-11-22 12.40.52
Indgangen til en af verdens bedste kaffebarer, Tim Wendelboe i Oslo

Tim Wendelboe

Grüners gate 1, Oslo

Ingen over, ingen under fristes man til at sige når man har besøgt Tim Wendelboe i det trendy og hyggeligge Grünerløkka kvarter. Siden 2007 har Tim Wendelboe serveret kaffe i den lille hyggelige cafe, som også fungere som Micro risteri og kaffeskole. Tim Wendelboe blev  i 2004 kåret til verdens bedste barista, efter at han havde fået sølv i 2001 og 2002 og hans fantastiske team af baristaer, har flere priser bag sig blandt andet, World

En af de bedste kaffebarer i verden.
En af de bedste kaffebarer i verden.

Barista Championship, World Cup Tasters Championship, Nordic roaster Championship og risteriet regnes for at være et af verdens bedste risterier, hvilket falder i god tråd med at det er Tim Wendelboes eget mål at bliver en af verdens bedste kaffebarer/risterier. Der er ikke så meget andet at sige  at det her er stedet og tage hen, om det er Latte, espresso eller håndbryg så er kvaliteten og smagen i en klasse for sig.

2014-11-22 12.23.05
Tim Wendelboes stemningsfyldte kaffebar i Oslo

 

Supreme Roastworks kaffebar og brenneri. Oslo
Supreme Roastworks kaffebar og brenneri. Oslo

 

Supreme Roastworks

Thorvald Meyers gate 18, Grünerløkka, Oslo

Supreme Roastworks har siden 2008 forsynet norske restauranter og cafeer med frisk kaffe fra deres eget risteri, i 2013 valgte de endelig at åbne deres egen kaffebar, beliggende i det hippe Grünerløkka kvarter, falder kaffebaren godt ind. De 3 ejers slogan “no fuss, just Great Coffee” må siges at passe rigtig godt til stedet, meget afslappende stemning og rigtig god kaffe. Kaffen er faktisk så god at de i 2014 vandt det Norske National Brewers cup Championships og kom på 4 plads ved Vm, ganske godt gået. Om eftermiddagen servere de også øl og natur vin i cafeen, og lige i stedets ånd har de lavet en Coffee IPA i  samarbejde med EGO micro bryggeriet, du kan endvidere også tit støde på at der er dj´s der spiller om aften. En kaffebar ud over det sædvanlige og absolut et besøg værd.

Supreme Roastworks i Oslo
Supreme Roastworks i Oslo
Solberg & Hansen kaffebar. Mathallen oslo.
Solberg & Hansen kaffebar. Mathallen oslo.

 

Solberg & Hansen.

Maridalsveien 17,  Oslo

Norges største og ældste kafferisteri Solberg & Hansens store konceptbutik/kaffebar beliggende i Mat hallen, er en sand fryd for kaffeentusiaster og især hvis du kun drikke sort kaffe, de laver ganske enkelt kun sort kaffe, ingen mælkebasserede kaffe, heller ingen sukker, sødetabelletter eller sirup, kun kaffen i den reneste form, så du kan blive kendt med kaffens rene og komplekse smags nuancer. Baristaerne står også klar til at guide dig igennem det imponerende kaffekort de har, og hjælpe dig på vej til nye kaffeoplevelser. Du kan selvfølgelig også købe din favorit kaffe med, og igen skinner den fantastiske service igennem, de kværner jo selvfølgelig kaffen til den håndbrygsmetode  du foretrækker men foretrækker at du køber bønner hele og selv maler den mængde du skal bruge. Der kan ikke sættes en finger på deres kaffe. Kvaliteten er helt i top og med lanceringen af deres signeret af bonden serie, går de et skridt videre, så man kommer helt tæt på den enkelte bonde.

Kalita station, Solberg & Hansen Mat hallen  Oslo
Kalita station, Solberg & Hansen Mat hallen
Oslo

Gå heller ikke glip af:


Kaffebrenneriet
Kaffebrenneriet, lokal kaffekæde som ligger centralt placeret over hele Oslo.