Kategoriarkiv: Kaffebarer

Lot sixty one – Amsterdam

Lot Sixty One, Australsk micro risteri i Amsterdam, levere fremragende kaffe.

Lot Sixty One er stiftet og drevet af 2 australier, begge med en fortid på nogle af New Yorks førende kaffebarer/risterier.  De rister selv alt deres kaffe i kælderen i den lille, hyggelige kaffebar, kun et stenkast fra den nye foodhall i Amsterdam.  Fremragende kaffe hvor man kan mærke og smage at der på ingen måde er gået på kompromis med noget som helst i hele processen.

Lot Sixty One is a coffee lover’s paradise.

Buziraguhindwa, Burundi. – washed – Bourbon – Frugtig og  syrlig med  medium fylde, noter af tobak og ananas.

Buziraguhindwa, Burundi.

Gashiha Remera, Rwanda. – washed – Bourbon – Syrlig med medium fylde, noter af slik, kirsebær og lemon.

Gashiha, Remera, Rwanda.

5 killer risterier/kaffebarer i Norge – Sverige.

En lille guide til 5 risterier der er værd at holde rigtig meget øje med i Norge og Sverige.

Talor & Jørgen, Oslo, Norge

Talor & Jørgen blev stiftet i 2015 af en Australier, Talor Browne, tidligere head roaster ved Tim Wendelboe, og en Nordmand, Jørgen Hansrud, tidligere etableringschef og barista-træner ved Steam Kaffe Bar Oslo.

Filosofien bag Talor & Jørgen er et ønske om at gøre kvalitetskaffe til en morsom, spændende og involverende oplevelse. For at gøre det nemmere for forbrugerne har Talor & Jørgen valgt at opkalde deres kaffe efter de 2 mest markante smagsprofiler i kaffen, f.eks. tobacco & mint, i stedet for et navn på en farm eller lignende som ingen har nogen som helst mulighed for at udtale. Kaffen er pakket fantastisk ind i en kuvertlignede boks, med illustrationer fra Talor & Jørgen´s hverdag.  Talor & Jørgen rister deres bønner ud fra deres helt egen smagsfilosofi om hvordan lige netop denne kaffe skal smage, og du kan få deres kaffe fra den helt lysristede til den brændte. Én ting kan man dog altid forvente; en kaffe med smæk på smagen fra dette fantastiske, skæve, underholdende og uhøjtidelige risteri.

Forvent udsøgt, delikat kaffe med et twist.

Norsk/Australsk Talor & Jørgen

talorjorgen.no

 Tim Wendelboe, Oslo, Norge

Taler man om norske risterier kan man på ingen måde komme udenom legendariske Tim Wendelboe. Man finder ikke noget risteri i norden, der har vundet så mange priser som Tim Wendelboe har. Senest vandt de Nordic roast 2017, for 3. år i træk. Tim Wendelboe’s mål har hele tiden været, at de vil være et af verdens bedste risterier, have en af verdens bedste kaffebarer, og være den foretrukne kilde til kvalitetskaffe, viden og innovation. Personligt syntes jeg, at målene er nået for Tim Wendelboe. Deres eminente kaffe taler for sig selv, og du finder næppe et risteri med så høje kvalitetskrav.

Forvent lysristet kaffe af den allerbedste kvalitet. Kaffe hvor der er brugt mange timer i laboratoriet på at skabe den helt rigtige smagsprofil og gøre den til en unik oplevelse. 

Tim Wendelboe, Caballero Geisha, fra Honduras

timwendelboe.no

 Jacu Coffee Roasters, Ålesund, Norge

Jacu Coffee Roasters har været med til at sætte Ålesund på kaffekortet verden over. Dette fabelagtige lille risteri, beliggende i en gammel transformerstation midt i byen, har en klar filosofi om kun at det bedste er godt nok. De er ikke bange for at tage små micro lots hjem, gerne økologiske, og tilbyde dem til deres kunder, både i deres kaffebar og galleri i hjembyen Ålesund, og i resten af Norge. Jacu Coffee Roasters er rigtig gode til mellemamerikanskkaffe, hvor de virkelig forstår at få smagen helt frem i deres ristning. Jacu´s navn refererer for øvrigt til den brasilianske fugl, Jacu, som er kendt for kun at spise de bedste kaffebønner.

Forvent lysristet kaffe med masser af smagsnuancer, ristet til perfektion hver gang.

Norske Jacu Coffee Roastery

jacu.no

Koppi Fine Coffee Roasters, Helsingborg, Sverige

Hele Sveriges coffee darlings er kompromisløse når det kommer til kvalitet. De tidligere svenske baristavindere, Anna og Charles, har med Koppi skabt et risteri/kaffebar, der har hjertet med hele vejen. Man kan næsten mærke den energi, gejst og kærlighed de har til kaffen i hver pose. Alle ristninger har det helt klare mål at få hver enkelt bønne til at stråle, og vise de store nuancer der er i smagen fra forskellige regioner. Kaffe fra Costa Rica står Koppi´s hjerte meget nært. De har igennem mange år arbejdet tæt med farmerne og samarbejdet har virkelig båret frugt. Det er her Koppi skiller sig ud fra mængden, og leverer kaffe af en uhørt høj kvalitet.

Forvent unik lysristet kaffe, ristet med stor respekt for region og sort. Kaffe de kun selv vil drikke.

De Svenske kaffe darlings, Koppi Fine Coffee Roasters

koppi.se

Kafferostara Per Nordby, Göteborg, Sverige.

Det er snart 10 år siden at Per Nordby for første gang nogensinde begyndte at riste kaffe, dengang som en del af Göteborgs andet micro-kafferisteri DaMatteo. Siden 2013 har han ristet i sit eget navn, et navn som hurtigt er blevet en respekteret del af kaffemiljøet. Som eneste risteri i denne lille guide har Per Nordby ikke en kaffebar tilknyttet risteriet. Han sælger udelukkende til andre og på webshop. Per´s store passion for kaffe gør, at han arbejder meget tæt sammen med kaffefarmene for at kunne producere den bedste bønne. I Per Nordby´s univers er kun det allerbedste godt nok for hans voksende kundekreds. 

Forvent fantastisk, lysristet, velbalanceret og kompleks kaffe, hvor intet er overladt til tilfældighederne. 

Kamwangi AA fra Kafferostare Per Nordby.

pernordby.com

Kaffebarer i Aarhus.

Den europæiske kulturby 2017, Aarhus, er et sandt mekka for kaffe elskere. Fra små stemningsfyldte kaffebarer, med nogle af Danmarks bedste baristaer, til mikro risterier i verdensklasse. Aarhus har alt hvad hjertet begære, og alt indenfor gå afsted i midtbyen.

Her er en lille guide til hvor vi mener du bør gå hen, under et besøg i Aarhus, for at få god kaffe.

La Cabra – Graven 20, 8000 Aarhus C / Aarhus Central Foodmarket, Skt. Knudstorv 7-9, 8000 Aarhus C.  

Verdensklasse kaffe fra eget risteri. Brød og kager i særklasse fra eget bageri. Baristaer fra hele verden, skaber en fantastisk stemning.  Et absolut must visit under et besøg i Aarhus.

Great Coffee – Klostergade 32H, 8000 Aarhus C.

Kaffe fra eget risteri. Kaffe og kun kaffe fra en af Danmarks bedste og mest erfarne baristaer.

Rs28 kaffebar – Ryesgade 28, 8000 Aarhus C

Kaffe fra Coffee Collective. Stemningsfyldt kaffebar med et lille udvalg af sandwich og kager. Karismatiske og kompetente baristaer sørger for byens bedste stemning.

Mokka House – Aarhus Street Food, Ny Banegårdsgade 46, 8000 Aarhus C

Kaffe fra eget risteri. Lille udvalg af brød og kager fra Langenæs bageriet. Stor fokus på hånd bryg kaffe.

Street Coffee – Vestergade 52, 8000 Aarhus C

Kaffe fra Union Roast. 3 steder i Aarhus, kendetegnene for alle er en afslappet og hyggelig stemning. Rigtige gode til mælkebaseret kaffer.

Bill’s Coffee – Vestergade 50B, 8000 Aarhus C

Kaffe fra Siegfreds kaffe. Lille udvalg af brød og kager. Kompetente baristaer og god stemning .

Kaffebarer i Aarhus. 
Danmarks smukkeste og bedste kaffebar, La cabra Aarhus

 

Læs mere om vores udvalgte kaffebarer i Aarhus.

La Cabra Coffee Roasters

Great Coffee

RS28 Kaffebar

Mokka House

Street Coffee

Bill’s Coffee

 

 

Kjærs Kaffebar Aarhus

Byens hyggeligste kaffebar med måske byens bedste kager.

500 meter fra strøget og lige overfor rutebilstationen, her finder man byens hyggeligste kaffebar, Kjærs kaffebar. Den lille kaffebar oser af hjemlig hygge og duften af frisk bagt brød og kager rammer en med det samme man træder ind af døren. Alt bliver bagt fra bunden, med stor fokus på friske, gode råvarer, af de to indehavere, mor og datter Kjær. Deres store passion for håndværket kommer virkelig til udtryk i super lækre kager.

Cortado og kanelsnurre
Cortado og kanelsnurre

På kaffesiden kan de tilbyde espresso baseret kaffer. Kaffen leveres af lokale mokkahouse, som altid levere kaffe af høj kvalitet og matcher fint stedets profil.

Udsigt til hjemmebageriet.
Udsigt til hjemmebageriet.
Kjærskaffebar Aarhus
Kjærs kaffebar Aarhus

 

 

 

 

 

Guide til kaffebarer i Aarhus

2014-09-03 10.30.35-1La Cabra Coffee Roasters,

Graven 20, 8000 Aarhus C

Kaffenørderi er en del at konceptet.

Uden sammenligning den bedste kaffebar i Aarhus, måske i hele Danmark. Esben Piper og resten af hans personale er meget dedikeret og rigtige dygtige til deres arbejde, og den arbejdsglæde smitter afgjort af på kunderne og på stemningen i cafeen. Top Baristaer fra hele verden er med til at gøre oplevelsen endnu bedre.

La Cabra er kompromisløs når det kommer til kvalitet og smag, forbered dig på en unik nordisk kaffeoplevelse. Udvalget er stort og der findes nok ikke den kaffe de ikke kan lave, mest kendt er deres håndbryg station, hvor de brygger helt fantastisk kaffe på aeropress og Hario v60.

I samarbejde med Bonanza Coffee Roasters i Berlin tager La Cabra selv rundt på kaffe farmene og udvælger bønnerne til2014-09-03 11.06.18-1 deres kaffer, og i roaster Mikkel Selmer har La Cabra måske en af de bedste roaster i norden.

 

La Cabra er ganske enkelt kaffe og kaffenørderi på et helt sindssygt højt niveau, som århusianerne bør være rigtige stolte af.


image RS28

Ryesgade 28
8000 Aarhus C

I kølvandet på Sigfreds kaffes konkurs har 2 tidligere baristaer fra selv samme kaffebar, åbnet i Sigfreds gamle lokaler, på den måske mest kendte og bedste kaffe lokation i Århus, Ryesgade 28. Det er der, hvor den århusianske kaffehistorie tog sin begyndelse. Man tænke jo straks at det besynderlige navn på kaffebaren, er en hentydning til lokationen, men faktisk så er RS initialerne på den ene af ejerene og daglig leder, Rasmus Seirup, simpelt og effektivt, i 12 år var han kvalitets kontrollør hos Sigfreds kaffe, så det er en erfaren og på lokationen, kendt mand der står bag

imageRasmus Seirup og resten af hans team har en fantastisk tilgang til kaffen og deres målsætning er ikke at være et ophøjet kaffenørdet sted, men derimod et sted hvor kunderne kan forvente, den bedste bønne, den bedste kaffe og den bedste service, til en pris hvor alle kan være med.

Udvalget er stort på RS28, fra espresso til Flat White og håndbryg på aeropress. Alle bønnerne er fra The Coffee Collective, så går du på RS28 er du garanteret de bedste af de bedste bønner i Danmark, brygget med største omhu og perfektion af nogle af de bedste baristaer i Århusimage

 

 

Indgangen-til-Great-Coffee-i-Latinerkvarteret-300x300Great Coffee

Klostergade 32H, 8000 Aarhus

Et mekka for kaffeelskere

Søren Stiller Markussen er manden bag Great Coffee, en af verdens bedste baristaer og kafferistere. Han er ubetinget en af de mest entusiastiske og passionerede baristaer, kafferister og kaffenørd vi har i Danmark.

Søren Stiller Markussen tager selv ud og besøger de kaffefarme rundt i verden, som han har udvalgt til, at leverer kaffebønner til Great Coffee. I modsætning til de andre kaffebarer i byen, så kan du kun få kaffe hos Great Coffee, der er fokus på kaffe og kun kaffe.

Stedet ligger godt gemt i en baggård i Klostergade, den gamle chokoladefabrik, det er svært at finde, men hvis du finder stedet, vil du med garanti huske det og gå derfra med fantastisk kaffe oplevelse


Besøg også:

 

 

 

 

Guide til kaffebarer i København

copenhagen

The Coffee collectives første kaffebar på Jægersborggade.
The Coffee Collectives første kaffebar på Jægersborggade.

The Coffee Collective

3 steder i byen:

Godthåbsvej 34B
2000 Frederiksberg

Jægersborggade 10
2200 København N

Vendersgade 6D – Torvehallerne
1363 København K

Stedet at tage hen for rigtig god kaffe i København. Absolut et af de bedste risterier i Danmark. Som de så fint selv siger på deres egen hjemmeside:

Formålet med vores tre kaffebarer er at skabe nogle exceptionelle kaffeoplevelser. Vi mener ikke, at en model passer alle, så derfor har vi lavet tre vidt forskellige steder, hvor vi vil vise forskellige sider af, hvad en kaffeoplevelse kan være. Fra det afslappede og intimt nørdede Jægersborggade,

The Coffee Collective i Torvehallerne
The Coffee Collective i Torvehallerne

over det vibrerende, energiske marked i Torvehallerne til den fuldendte kaffeoplevelse i vores risteri på Godthåbsvej. Der er en god kaffeoplevelse for enhver.

Kaffe på et ubeskriveligt højt niveau hver gang.


DSC_0631_1
Democratic Coffee på Hovedbiblioteket.

 

 

 

Democratic Coffee Bar

Krystalgade 15
1172 København K

Beliggende i indgangen til hovedbiblioteket, ikke langt fra strøget. Et must go hvis du er i København. God service, rigtig godt kaffekort, fører f.eks. Koppi kaffe og så har de nu diplom på at de har Københavns bedste croissanter. Der er en meget afslappende stemning over caféen, så et dejlig

Democratic Coffee imponerende lange disk.
Democratic Coffee imponerende lange disk.

sted at få et lille pusterum, og fantastisk kaffe.

 

 

 


Original Coffee
Original Coffee, Bredgade 36, 1260 Kbh.

 

 

Original Coffee

Bredgade 36, 1260 Kbh

Illum, Østergade 52, 1100 Kbh K

Nordre Frihavnsgade 4, 2100 Kbh Ø

På placeringer centralt rundt i storbyen, tilbyder Original Coffee et frirum, væk fra stress og jag, i en dejlige enkel og minimalistisk indretning. Læg i sær vejen forbi den fantastiske terrasse på toppen af Illum. Det er Kontra Coffee der levere kaffen til dem og står også for træning og oplæring af deres baristaer, så kvaliteten er sikret hele vejen igennem. Original Coffee er flere gange blevet hædret som AOK’s bedste kaffebar, fuldt fortjent.


Kent Kaffe Laboratorium
Kent Kaffe Laboratorium

Kent Kaffe Laboratorium.

Nørre Farimagsgade 70, 1364 Kbh K

Kent Kaffe Laboratorium er for kaffenørder, der sætter pris på klassisk dansk møbelkunst og en god, ren økologisk kaffebønne. Alle bønnerne er økologiske og ristet på eget risteri. Her brygges sort kaffe med imponerende præcision og på et imponerende arsenal af

Kent Kaffe Labaratorium imponerende bryg metoder.
Kent Kaffe Labaratorium imponerende bryg metoder.

nørdet udstyr. Som de selv siger, rigtige kaffe-freaks drikker sort kaffe. Der brygges sort kaffe på følgene metoder:

  • V60
  • Syphon
  • Koldbrygget
  • Chemex
  • Aeropress
Kent Kaffe Laboratorium, dejligt sted for en "Coffee Break"
Kent Kaffe Laboratorium, dejligt sted for en “Coffee Break”

 

 

 

 

 

 


Forloren Espresso
Forloren Espresso

Forloren Espresso

St. Kongensgade 32

1264 København K

Centralt på Store Kongensgade i København ligger denne lille, hyggelig kaffebar. Du skal ikke gå derind, hvis du har travlt, for manden bag kaffebaren hedder Niels H. S Nielsen, og han lever sig ind i sine kunders behov og stiller spørgsmål til, hvordan du bedst kan lide din kaffe, hvorefter han laver den med omhu. Hans ekspertise og interesse i kaffe er ganske enkelt helt fantastisk. Selve stedet rummer en fantastisk hyggelig atmosfære, en masse bøger og lidt stille musik i baggrunden. Et lille sted  med en intim atmosfære og kaffenørderi på rigtig højt niveau.


 

Kaffe.
Kaffe.

Kaffe.

Istedgade 90
1650 København V

Gennemført og hyggelig kaffebar som absolut skal opleves hvis man er inde i Kbh Centrum. Hele kaffebaren er lavet af genbrugs materialer og alt kaffe er selvfølgelig  økologisk. Fantastisk stemning og atmosfære, duften af frisk lavet kaffe springer i hovedet af dig så snart du træder ind af døren, og det er rigtig god kaffe de servere. En kaffebar hvor der er plads til alle og hvor der altid er noget at se på.


Gå heller ikke glip af:

Sort Kaffe & vinyl Skydebanegade 4, 1709 København
Sort Kaffe & vinyl
Skydebanegade 4, 1709 København
Coffee First Gammel Kongevej 1 1610 Kbh. V.
Coffee First
Gammel Kongevej 1
1610 Kbh. V.
Risteriet Studiestræde 36 1455 København
Risteriet
Studiestræde 36
1455 København
Kaffee Plantagen Sankt Hans Torv 3 2200 Kbh. N
Kaffee Plantagen
Sankt Hans Torv 3
2200 Kbh. N

 


 

Guide til kaffebarer i Oslo

oslo

Den norske hovedstad holder sig ikke tilbage for det øvrige Skandinavien, når det kommer til kaffebarer, tværtimod, udbuddet er stort i hovedstaden, og kvaliteten, standarden er på et ganske højt niveau. Mest kendt er jo selvfølgelig kult kaffe guruen over dem alle, Tim Wendelboes kaffebar, så bliver det ganske enkelt ikke bedre i norden.

Her kommer en lille guide til nogle af de steder man bør besøge, hvis man kommer til Oslo.

2014-11-22 12.40.52
Indgangen til en af verdens bedste kaffebarer, Tim Wendelboe i Oslo

Tim Wendelboe

Grüners gate 1, Oslo

Ingen over, ingen under fristes man til at sige når man har besøgt Tim Wendelboe i det trendy og hyggeligge Grünerløkka kvarter. Siden 2007 har Tim Wendelboe serveret kaffe i den lille hyggelige cafe, som også fungere som Micro risteri og kaffeskole. Tim Wendelboe blev  i 2004 kåret til verdens bedste barista, efter at han havde fået sølv i 2001 og 2002 og hans fantastiske team af baristaer, har flere priser bag sig blandt andet, World

En af de bedste kaffebarer i verden.
En af de bedste kaffebarer i verden.

Barista Championship, World Cup Tasters Championship, Nordic roaster Championship og risteriet regnes for at være et af verdens bedste risterier, hvilket falder i god tråd med at det er Tim Wendelboes eget mål at bliver en af verdens bedste kaffebarer/risterier. Der er ikke så meget andet at sige  at det her er stedet og tage hen, om det er Latte, espresso eller håndbryg så er kvaliteten og smagen i en klasse for sig.

2014-11-22 12.23.05
Tim Wendelboes stemningsfyldte kaffebar i Oslo

 

Supreme Roastworks kaffebar og brenneri. Oslo
Supreme Roastworks kaffebar og brenneri. Oslo

 

Supreme Roastworks

Thorvald Meyers gate 18, Grünerløkka, Oslo

Supreme Roastworks har siden 2008 forsynet norske restauranter og cafeer med frisk kaffe fra deres eget risteri, i 2013 valgte de endelig at åbne deres egen kaffebar, beliggende i det hippe Grünerløkka kvarter, falder kaffebaren godt ind. De 3 ejers slogan “no fuss, just Great Coffee” må siges at passe rigtig godt til stedet, meget afslappende stemning og rigtig god kaffe. Kaffen er faktisk så god at de i 2014 vandt det Norske National Brewers cup Championships og kom på 4 plads ved Vm, ganske godt gået. Om eftermiddagen servere de også øl og natur vin i cafeen, og lige i stedets ånd har de lavet en Coffee IPA i  samarbejde med EGO micro bryggeriet, du kan endvidere også tit støde på at der er dj´s der spiller om aften. En kaffebar ud over det sædvanlige og absolut et besøg værd.

Supreme Roastworks i Oslo
Supreme Roastworks i Oslo
Solberg & Hansen kaffebar. Mathallen oslo.
Solberg & Hansen kaffebar. Mathallen oslo.

 

Solberg & Hansen.

Maridalsveien 17,  Oslo

Norges største og ældste kafferisteri Solberg & Hansens store konceptbutik/kaffebar beliggende i Mat hallen, er en sand fryd for kaffeentusiaster og især hvis du kun drikke sort kaffe, de laver ganske enkelt kun sort kaffe, ingen mælkebasserede kaffe, heller ingen sukker, sødetabelletter eller sirup, kun kaffen i den reneste form, så du kan blive kendt med kaffens rene og komplekse smags nuancer. Baristaerne står også klar til at guide dig igennem det imponerende kaffekort de har, og hjælpe dig på vej til nye kaffeoplevelser. Du kan selvfølgelig også købe din favorit kaffe med, og igen skinner den fantastiske service igennem, de kværner jo selvfølgelig kaffen til den håndbrygsmetode  du foretrækker men foretrækker at du køber bønner hele og selv maler den mængde du skal bruge. Der kan ikke sættes en finger på deres kaffe. Kvaliteten er helt i top og med lanceringen af deres signeret af bonden serie, går de et skridt videre, så man kommer helt tæt på den enkelte bonde.

Kalita station, Solberg & Hansen Mat hallen  Oslo
Kalita station, Solberg & Hansen Mat hallen
Oslo

Gå heller ikke glip af:


Kaffebrenneriet
Kaffebrenneriet, lokal kaffekæde som ligger centralt placeret over hele Oslo.

Guide til kaffebarer i Berlin

berlinBerlin er de senere år kommet godt med på kaffebølgen, takket være en invasion af baristaer fra New Zealand, Australien og ikke mindst Danmark, og du finder nu rigtig gode kaffebarer spredt rundt over hele Berlin.

Her er mit bud på 3 du bør eller SKAL besøge hvis du er i Berlin.

foto 1 Five Elephant Coffee.

Reichenberger str. 101, 10999 Berlin

Kendt For: Filterkaffe, Ristning, Cheesecake.

Berlins bedste kaffebar. Ikke bare smager deres kaffe helt fantastisk, deres kager er i en klasse for sig selv, tror aldrig jeg har smagt så god en cheesecake. Five Elephant er selv med i hele forløbet, fra at håndplukke kaffe bønnerne ude ved farmerne, til at riste den hjemme i baglokalet i Berlin. Det fås ganske enkelt ikke bedre i Berlin og helt forståeligt er Five Elepant Coffee også at finde på listen over 25 kaffebarer du skal besøge inden du dør. Fantastiske baristaer, super kaffe og kager.

Det her er den kaffebar du SKAL besøge i Berlin.

www.fiveelephant.com

foto 2Bonanza Coffee Heroes

Oderberger str. 35, Prenzlauer Berg,  Berlin

Kendt for: Ristning, Aeropress

I det super hyggelige Prenzlauer Berg kvarter, ligger Bonanza Coffee Heroes smukt side om side med diverse vintage butikker og økologiske restauranter. Rister selv alt deres, fremragende kaffe, og du kan efterhånden købe den flere steder i Berlin. Oslo kaffebar, Ck Cafe for blot at nævne et par stykker, men i Prenzlauer Berg får du originalen og du får historien og stemningen i deres fine cafe, serveret og lavet af nogen af de bedste baristaer i Europa. Som en lille bonus har de et tæt samarbejde med Le Cabra i Aarhus og eftersigende skulle hele ideen til netop Le Cabra springe ud herfra.

www.bonanzacoffee.de

foto 3

Oslo Kaffe Bar

Eichendorfstrasse 13, 10115 Berlin

Kendt for: Berlins bedste espresso, drip coffee.

Oslo Kaffe Bar har i samarbejde med Bonanza Coffee Heroes lavet deres egen Espresso blend, som bliver betraget som Berlins bedste, men ellers er det Bonanza Coffee, Solbjerg & Hansen kaffe der bliver serveret. Rygtet siger at Tim Wendelboe kaffe skulle være på trapperne, hvilket vil passe fint ind i det super hyggelige “norske” kaffebar. Personalet er meget engageret og ved alt hvad der er at vide om den kaffe de servere. Holder af og til små intime koncerter med upcoming artister, og som bonus har de en lille afdeling med vinyl plader, de sælger, vel at mærket kun musik de selv kan li´og står inde for. Oslo Kaffe Bar ligger lige overfor en park med en kæmpe legeplads, så en perfekt lokation for børnefamilier.

www.oslokaffebar.com

 

 

Guide til Coffee To Go i Bangkok

BANGKOKEn lille guide til nogle af Bangkoks talrige Coffee To Go kaffebarer, hvis du skal ha’ kaffen med på farten rundt i den fantastiske storby.

IMG_0399.JPG

True Coffee

Bangkoks finest, rigtig god kaffe og stort udvalg. Super fine barer med gratis WI-FI og super stemning. Dejlig kaffe med god smag og frisk kværnet bønner. Deres Latte er måske noget af det bedste du får i Bangkok.

IMG_0561

Starbucks

svigter aldrig, heller ikke i Bangkok, det kendte udvalg går igen her, enkelte Starbucks i Bangkok har sågar Starbucks limited Coffee, som kun sælges i 20 Starbucks Worldwide. Stemning i deres caféer er som altid i top, og med air con..

IMG_0526

Mezzo Coffee

god aroma i deres kaffe og pænt stor udvalg i alle slags drikke. Har også et stort udvalg af deres egne bønner som man kan købe med. Deres cafeer er nok nogle af Bangkoks flotteste kaffebarer.

IMG_0411.JPG

Costa Coffee

Altid en oplevelse også i Bangkok. Super smag på kaffen, til den mørke side. Dejligt stor kaffekort og som altid er kvaliteten helt i top på deres produkter.

 

IMG_0540The Coffee Bean

Bangkoks bedste espresso, mørk, kraftig og med super smag. Flot kaffekort med alt hvad man lige kunne tænke sig

 

Kommer du tilfældigvis lige forbi øen Koh Samet så gør dig den tjeneste at smutte ind forbi IMG_0650Jump coffee, super god kaffe der slår samtlige kaffebarer i Bangkok med flere længder.

Guide til Kaffebarer i Stockholm

 Den svenske hovedstad er absolut et besøg værd, hvis du elsker god kaffe, fantastiske kafferisterier og baristaer i verdensklasse. Her er en lille guide til nogle af de steder du ikke må gå glip af….

2014-10-27 09.19.08 - Kopi MEAN coffee

Vasagatan 38, 111 20 Stockholm

Midt imellem central stationen og Stockholms hoved strøg, og midt imellem alle Stockholms business hoteller, ligger denne perle af en kaffebar. Placeringen forklare fint hvorfor at der er lukket i weekenderne. Det første man bliver mødt af, er et skilt der pænt forklare at vis du er til kaffe, så har vi det. The Shit, we have it, og det har de. Der er løbende udskiftning i bønnerne, Coffee collective, koppi, og Johan & Nystrøm var at finde der da vi besøgte dem. Af  hånd bryg metoder bruger de Aeropress, chemex og V60.

2014-10-27 09.21.52 - Kopi Mean Coffee er ikke bare en kaffebar, det er en kaffebar der servere kaffe med et ekstremt højt ambitions niveau. 

 

 


 

2014-10-25 15.40.35 - Kopi

 

Drop Coffee Roasters

Wollmar Yxkullsgatan 10, 118 50 Stockholm,

I Stockholms super trendy SOFU kvarter på Sodermalm, ligger det prisvindene risteri, med flere titler på hylden og årets kaffebar ifølge The White Guide, skuffer absolut hellere ikke. Kærligheden til kaffen er ikke til at tage fejl af, og med nogle af Europas bedste baristaer bag disken og med nogle af de bedste ristere bag det hele, er du sikker på en fantastisk oplevelse i den hyggelige kaffebar. 2014-10-25 15.45.05 - Kopi

Drop Coffee sværger til japanske Kalita, som deres håndbryg metode, til deres fremragende kaffekort.

Drop Coffee står for kvalitet som ikke bare er ord. 


Kaffeverket

2014-10-26 10.28.41 - KopiSt. Eriksgatan 88, 113 62 Stockholm

I den rolige og afslappende bydel Vasastan, og i en gammel slagterforretning ligger Kaffeverket smukt. Hyggelig cafe med et stort udvalg af mad og kager, og som et af de eneste steder vi besøgte med et stort udvalg af grød. Alt så lækkert og meget indbydende ud og stedet var også fyldt med gæster der spiste i den meget stemningsfyldte cafe. Stort udvalg i håndbryg kaffe, på  chemex eller V60. Kaffen var fra Stockholm roasters og var ganske suveræn, de skifter imellem Stockholm roasters og De Matteo og til tider har de begge to. 2014-10-26 10.46.09 - Kopi

Kaffeverket gør det rigtig godt og kommer man i det område i Stockholm er det et must see. Stemningen og personalets kærlighed til kaffen/maden er fantastisk.

Kaffeverket kaffe for kaffe entusiaster.


2014-10-26 11.35.02 - Kopi   Café Pascal

  Norrtullsgatan 4, 113 29 Stockholm

En af Stockholms mest populære cafeer og med god grund, her får du frisk lavet, lækkert mad, fantastiske kager og søde sager og ikke mindst et stort udvalg i kaffe, måske det største i Stockholm, den dag vi besøgte stedet var der følgende at vælge imellem, Koppi, Stockholm Roasters, De Matteo, Johan & Nystrøm, Solberg & hansen og Drop Coffee, og brygmetoder tilbyder de, Chemex, Aeropress, V60, og Kalita, vi fik af deres håndbryg barista anbefalet en etiopisk fra Koppi på Chemex. det siger lidt om stedets popularitet at de har en barista der kun laver håndbryg og 2 der udelukkende laver espresso og mælkebasseret kaffer. 2014-10-26 11.20.21 - Kopi

Hvis du, udover at være kaffe tørstig også er sulten er Café Pascal stedet at tage hen i Stockholm, lys og lækker kaffe med masser af siddepladser, både ude og inde og en stor passion for håndværket, om det gælder kaffen eller maden.

Kvalitet frem for kvantitet er nøgleordet på Café Pascal   


2014-10-26 12.09.34 - KopiKafé Esaias

Drottninggatan 102B, 111 60 Stockholm

For enden af Stockholms hoved strøg, Drottningsgatan, lige der hvor alle turisterne vender om, ligger den lille og hyggelige Kafé Esaias, den er nem at overse og bare gå forbi, men kommer du først derind  bliver du straks grebet af stemningen og man kan virkelig 2014-10-26 11.48.30 - Kopiføle kærligheden til kaffen. Baristaerne er i særklasse og med et tæt samarbejde med Da Matteo i Gøteborg er kaffen også i særklasse. Det kan nævnes at deres espressobønner, udviklet sammen med Da Matteo, er blevet kåret til verdens 3 bedste, så de ved hvad de laver på Kafé Esaias.Foretrukken brygmetode er Chemex og Aeropress.


2014-10-27 10.57.09 - Kopi

Johan & Nyström Konceptbutik

Swedenborgsgatan 7, 118 48 Stockholm

Måske den mest hyppede kaffebar i Stockholm. Selve cafeen er både en kaffebar, et The hus og fungere også som undervisningslokale for de talrige kaffe/the kursuser som  Johan & Nyström er kendt for. Det går lidt udover kvaliteten af brygningen af kaffen, når baristaerne samtidig skal fungere som kasse ekspedienter, for der er travlt hele tiden i butikken, og modsat mange af de andre kaffebarer i Stockholm gælder det bare om at få langet nogle produkter over disken hurtigst muligt, så den sidste finish mangler desværre.  De brygger på næsten alt hvad der kan brygges på, Aeropress, Chemex, Hario V60, Sifon. Og udvalget af kaffe er stort og ganske udmærket.

Gå heller ikke glip af:


2014-10-25 10.34.01Himalaya Te & Kaffespecialist. Medborgarplatsen 3, 118 26 Stockholm

Bønner fra Coffee Collective brygget på Aeropress og Chemex


2014-10-25 13.28.49Espressino. Götgatan 11, 11846 Stockholm.

Stockholms bedste flat White.


2014-10-27 11.15.37 - KopiCoffice. Tjärhovsgatan 5, 11621 Stockholm. Kaffebar og kontor i et, mærkeligt med fedt.  Brygmetode Chemex.  


2014-10-24 18.31.24Espresso House. Overalt i byen. Koncept kaffebar der overrasker med god kaffe og mulighed for at få brygget på Chemex.